Om oss

Följ oss på Facebook:

Email: peter@thaiboende.se

Telefon: 070-439 49 94

2002 startade allt

Redan 2002 startade allt i Huay Yang. Mina tidigare kollegor på Thailandfastigheter fick tips om att i Huay Yang fanns det en mark som en gammal dam ägde. Köper ingen marken så kommer banken att ta den ifrån henne. Det är marken som Orchid 1 och Lady Land ligger på idag.

 

Sagt och gjort. Det var bara att sätta sig på planet för att åka ner till Huay Yang och se vad det var för liten fiskeby man blivit tipsad om.

 

Väl på plats så blev dom inkvarterade på Jacks Resort nere vid stranden. Där har även dom flesta utav våra husköpare bott sina första dagar i byn.

 

Piren gick ju inte att missa som stack ut i havet från stranden. Det var bara att kliva ut på den och titta snett upp mot vänster. Där någonstans skulle marken ligga som dom var erbjudna att köpa.

 

Vilken strand, vilket läge... Ja det mesta stämde för att få känslan av att dra igång ett husprojekt i den lilla fiskebyn.

 

Snart hade man kommit igång med att bygga ett visningshus på området som heter Orchid 1 idag. Huset heter A1 men det var inte det som såldes först. Hus A4 var det som först blev reserverat på en utställning på Scandic Järva krog i Stockholm i januari 2003.

Jacks Resort idag...

Kunden kom in på den första utställningen som man höll och frågade: Hur köper man hus i Thailand? Ähh njaaa, man kan reservera det, fick dom till svar. Det kostar 15 000 kr sen så åker ni ner på en visningsresa med oss.

 

Vänta sa kunden, jag är snart tillbaka. Mycket riktigt. Han kom tillbaka med 15 000 kr och det första reservationskontraktet skrevs.

 

Många följde sedan i deras fotspår nere i Huay Yang.

Målet var att sälja och bygga 15 stycken hus. Det var väl inte många som trodde att det skulle vara möjligt att göra det. Resultatet ser man idag. Vi på Thailandfastigheter sålde ca 300 hus och lägenheter på drygt 4 år genom att hålla utställningar i Sverige och Norge.

 

Idag är Huay Yang en väldigt utvecklad by. Gott om restauranger, frisörer, massage osv. Ja, det finns allt vad en nordbo kan tänkas behöva i det vardagliga livet.

Var ligger Huay Yang?

Vi har alltid sagt att Huay Yang ligger mitt i Thailand. Det är inte riktigt sant men det är ungefär lika långt till Phuket som till Pattaya.

 

12 mil söder om turistorten Hua Hin och till provinshuvudstaden Prachuap Khiri Khan är det ca 2,5 mil norr ut.

 

Prachuap Khiri Khan är en växande stad och det har öppnat nya stora och fina varuhus där.

 

Stranden Ao Manao som ligger inne på ett militärt område är väldigt populär även bland thailändare. På helgerna så är det många som badar och äter mat från dom trevliga strandrestaurangerna. Glöm inte hjälmen hemma bara om du tar "moppen" dit för då får du inte köra in där.

Provinsen heter även den Prachuap Khiri Khan. Turistorten Hua Hin tillhör också provinsen.

 

32 mil norrut ligger Bangkok. Bussar, tåg och taxi fungerar bra att ta sig fram med när man ska till Huay Yang och väljer man taxi så finns det ett stort utbud även från Huay Yang.

 

Vad gör vi idag?

Idag hjälper vi alla våra kunder med olika juridiska frågor som kan dyka upp när man är husägare eller funderar på att bli det. Använder du våra tjänster så får du annonsera ut ditt hus på vår hemsida utan kostnader.

 

Har du funderingar på att starta upp någon egen verksamhet så hjälper vi dig med att starta upp bolag.

 

Vi hjälper dig med:

 

-Kontraktskrivning vid husköp

-Att hyra eller hyra ut ditt hus

-Thaitestamente

-Husregistrering hos Land Office

-Domstolsärenden

-Dödsbon

-Gula boken

-Översättningar

-Starta bolag

-Boka taxi

-Samarbetspartners

 

-Vi pratar, skriver och läser thai, engelska och svenska.

 

 

Vi hjälper dig att göra rätt från början.

 

Det kan vara mycket att tänka på när man gör affärer i Thailand och där hjälper vi dig.

 

När det kommer en köpare så hjälper vi till med att ta fram kontrakt, hjälper till med överlåtelser på marken och ser till att det blir en trygg affär.

 

I vissa ärenden så krävs det och måste finnas domstolsbelut för att det ska vara lagligt att gemonföra ändringar. Exempelvis vid dödsbon.

 

Går ibland att ta genvägar fast det bör man inte göra. Risken finns att man får göra om och då har man fått en kostnad till.

 

Från och med säsongstarten 2016 så har vi även ett samarbete med en samarbetspartner som har sitt huvudkontor i Hua Hin. Dom har många års erfarenhet av alla slags juridiska frågor som kan dyka upp i Thailand.

Copyright @ Thaiboende